Sähköpostia(@)serkulle Aihe: niin se sote kaatui

Terve vaan terve, serkku.

Sähköpostia serkulle

Tuli taas asiantynkään, niin ajattelin, että pistän taas tätä sähköpostia tulemaan, kun puhelin taas reistailee. Sillä ei voi just nyt soittaa puheluita. Kaiken maailman viestit kyllä kulkee, ne smässät ja votsapit ja mitä kaikkia niitä nyt onkaan. Mutta ei voi soittaa eikä vastaanotaa puheluita. Pitänee taas käydä naapurin Oton juttusilla, jos se nyt sattuisi olemaan kotosalla. Sillä vaan alkaa olla niitä teinijuoksuja jo niin paljon, ettei tahdo enää ehtiä näitä meidän värmeitä rassailemaan.

Mutta onhan siellä Koistisilla vielä kotosalla sitä nuorempaa väkeä, jotka voi näitä luureja korjailla. Niillä sitä porukkaa riittää, eiköhän se lapsilauma ala olla jo pesäpallojoukkueen kokoinen. Hyvän joukkueen saisivatkin, kun kaikki muut on poikia paitsi se ainoo tyttö, joka synty toissa kesänä, jos muistat. Sinne marjametsään, kun se Leena oli niin niiden mustikoiden perään, ettei malttanut lähtee sairaalaan synnyttämään ajoissa, kun sen piti vielä pari salapaikkaa käydä tyhjentämässä niistä mustikoista, ettei ne Laitisten kesäasukkaat kerkeä apajille. Sitä en muista, poimiko se Leena ne marjat ennen kuin lähtivät sen vastasyntyneen tytön kanssa sinne sairaalaan. Mutta topakka tyttö siitä on kasvanut, eikö lienee ollut jo vuotiaana äitinsä kanssa mustikassa. Saa nähdä joko sitä vuodenpäästä vois viedä sille tytölle näitä puhelimia korjattavaksi. Se olisi ainakin vielä joitakin vuosia kotosalla, kun on niin pieni.

Niin sitähän minun piti, että se sitten kaatu. Se sote. Mietittiin ABC:llä, ettet se sinä tainnut kaataa. Ainakaan yksin. Vaikka siellä eduskunnassa hääräiletkin. Kyllä me sitäkin tuumattiin, että sen verran sinussa on voimaa, että olisit sinä sen yksinkin saanut kaadettua, jos olisit halunnut. Mutta et tainnut haluta, kun kesällä siitä just puhuttiin, että nämä meidänkin kylän sote-asiat korjaantuisi huomattavasti, jos olisi se sote. Ei kyllä pistettäisi pahaksemme, jos vaikka nyt sitten nuo lääkäripalvelut vähä helpottaisi. Ei se meidän kunnanlääkäri, se Karppisen Erkki, kyllä enää pysty kovin hyvin lääkärin tehtäväänsä hoitamaan. Alkaa olla jo sellaisessa kunnossa, että johan se itsekin tarvitsisi hoitoa. Muistikin sillä pätkii jo sen verran, ettei aina välttämättä muista tulla sinne terveyskeskukselle potilaitaan hoitamaan. Istuu vain ABC:llä kahvia ryystämässä ja sieltä ne hoitajat sitten sitä aina käy vastaanotolle hakemaan. Olisihan se hyvä, jos olisi se niin sanottu valinnan vapaus ja vois mennä, vaikka naapurikunnan lääkärille, sille nuorelle ja nätille Ullalle, ainakin jos olisi pahemmin kipeänä.

Niin no tuosta Karppisen Erkistä tuli mieleen se Oilin eno, Pekko. Muistanet miehen. Se alkaa olla jo niin huonossa hapessa, että se pitäisi saada jonnekin lukkojen taakse. Ihan valtoimenaan kulkee kylillä ja huushollaa sitä sun tätä. Viime viikollakin se kuljeskeli kylillä joulupukkina. Oli sekin, käytiin Oilin kanssa hakemassa se meille ja pistettiin nukkumaan. Melkoinen savotta oli saada se vaakatasoon. Niin on pieni väkkyrä koko ukko, mutta kummasti siinä vaan on voimaa. Oilin piti soittaa naapurin Lauri apuun, että saatiin ukko tainnutettua. Mutta minnekäs sen nyt uskaltaisi laittaa? Niin paljon on ollut viime aikoina juttua siitä, miten huonosti vanhuksia eri pitopaikoissa kohdellaan, ettei millään tohtisi sukulaismiestä semmoiseen laittaa. Sitä minä vähän tässä mietin ja ajattelin sinultakin kysyä, että minkä ihmeen laskentaopin mukaan ne kunnan herrat ajattelee, että jos itse ei pysyt knnolla jotain palvelua tuottamaan, niin mitenkäs sen sitten tekisi maksimi voittoa tavoitteleva ulkolainen yritys? Olitko ajatellut, että ottaisit tämän oikein asiaksesi tulevissa eduskuntavaaleissa? Mietittiin ABC:llä, että jos sen teet niin kyllä me sinua äänestettäisi. Eihän täällä kylällä ole enää muita, kun naapurin huru-ukot, muutama vaimoihminen, minä Oilin kanssa ja nuorempaa polvea edustaa Koististen pesäpallojoukkue. Jotta nyt jos koskaan, olisi hyvä aika miettiä minne tämänkin kylän vanhukset kelkotaan sitten kun aika on.

No mutta, tuut vissiin lähiaikoina tänne vaalikiertueelle itseäsi mainostamaan. Nähdään sitten ja ryystetään kahvit ABC:llä vai ihanko kerkeisit tänne meille asti. Kyllä Oili kahvit keittää ja aina sillä on pakkasessa pullakäynttyäkin. Oili käski sanoa.

serkkusi Matti

Kategoria(t): Luova kirjoittaminen, Luovuus, Sähköpostia serkulle Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *